Lihaskuntotunnit | Lauttasaaren Liikuntakeskus

TERVESELKÄ

Terveselkä on rangan ja keskivartalon liikkuvuutta ja voimaa lisäävä tunti.

Huolellinen alkulämmittely tehdään esimerkiksi jumppakepin avulla. Sen jälkeen niskan ja selän alueen lihaksistoa vahvistetaan erilaisilla lihaskuntoliikkeillä käyttäen apuna esimerkiksi keppiä, käsipainoja, kuminauhoja ja kehon omaa vastusta. Tunti sopii kaikille, myös selkä- tai nivelongelmista kärsiville. Tunnilla myös keskivartalo huomioidaan koska syvät tukevat lihakset ovat tärkeä osa selän hyvinvointia. Tunti lopetellaan venytyksiin jotka auttavat parantamaan selkärangan liikkuvuutta.

Selkävaivat ja niska-hartiaseudun ongelmat ovat nykypäivänä erittäin yleisiä istumatyön ja vähäisen liikunnan vuoksi. Selkäkivut voivat vaikuttaa elämänlaatuun negatiivisesti, jos koko ajan kolottaa ja liikkuvuus on huono. Oikeanlainen ryhti vaatii vain vähän lihastyötä ja kuormittaa lihaksiasi tasaisesti. Kun löydät hyvän ryhtisi ja kehon tasapainon, vältyt lihasten sekä nivelten ylikuormitukselta. Kun pidät selkäsi liikkuvana, vältyt selkäkivuilta.

Tunti ei sisällä hyppyjä.

Liikkeet saa tehdä omaan tahtiin.

Tunti soveltuu raskaana oleville.

 

RVP


Tunti on suunniteltu nuorille aikuisille sekä työikäisille perusjumppatunniksi. Tunnilla tehdään tehokkaita perusjumppaliikkeitä, lihaskuntoharjoituksia ja kehonhallintaa.
Tunti on tehokkuudestaan, vauhdistaan ja vaihtelevuudestaan huolimatta selkeä ja rento.
Tunnilla tehtävät liikkeet tehdään musiikin tahtiin. Tunnilla tehdään liikkeet oman kehon painolla ja/tai levypainoa ym vasta/lisäpainoa käyttäen.

RVP jakaantuu alkulämmittelyyn, sykkeen nosto osioihin, lihaskuntoharjoituksiin missä keskitytään erityisesti reisi-, vatsa-, pakaralihasten harjoittamiseen sekä
loppuvenyttelyyn.

 

KAHVAKUULA


Kahvakuulalla pystyy tekemään kokonaisvaltaisia ja tehokkaita liikkeitä. Yhdellä tunnilla saat treenattua voimaa, kehonhallintaa, tasapainoa, liikkuvuutta. Kuulalla tehtävät liikkeet ovat isoja ja kokonaisvaltaisia, joten myös aerobinen kunto kasvaa hyvin. Lisäksi liikkeet ovat dynaamisia ja toiminnallisia; harjoitteissa ei kuulaa niinkään nosteta vaan heilautetaan.

Kuulan aloituspaino riippuu lähtötasosta ja taustasta. Naisilla yleisin aloituspaino on

4–8 kiloa ja miehillä 8–16 kiloa. Varsinaiset kahvakuulan perusliikkeet tehdään aina kehon suurimmilla lihaksilla, keskivartalolla ja jaloilla, joten yleensä saa ottaa liikkeisiin luultua isomman kuulan. Tekniikka on kuitenkin parempi opetella liian kevyellä kuin liian painavalla kuulalla.

Kahvakuulaharjoittelu sopii lähes kaikille. Kuulalla harjoitetut liikkeet ovat yksinkertaisia ja monipuolisia. Laji on erinomainen painonhallintaan ja kiinteytystä haluavalle.

Tunnilla käytetään eripainoisia kuulia ja kuulat ovat koko salin yhteisessä käytössä tunnin aikana. Eli jos et löydä heti itsellesi sopivaa kuulaa voit pyytää naapuriltasi lainaan kuulan  jos hän ei käytä sitä.

Liikkeet tehdään omaan tahtiin. Tunti ei sisällä koreografiaa.

 

IKIVIIKARIT

Tunti on etenkin iäkkäämmille treenaajille tarkoitettu hauska nivelystävällinen jumppa musiikin tahdissa. Tunnin lopussa on pitkä venyttelyosuus. Jumppa parantaa tasapainoa, liikkuvuutta, lihaskuntoa ja kestävyyttä. Harjoittelussa käytetään välineinä esimerkiksi painotankoa, jumppakeppiä, käsipainoja, vastuskuminauhaa tai bosua. Lattiatasossa ei tarvitse suorittaa liikkeitä. Jumppa sopii myös sydänpotilaille.

Tämä tunti auttaa lisäämään ja ylläpitää lihaksiston ja nivelten toimintakykyä. Tunnilla ei hypitä ja liikkeet saa tehdä rauhallisesti omaan tahtiin.

Kuntoa kohottavan ja terveyttä edistävän liikunnan lisäksi tämä tunti tuo harrastajalleen liikunnan iloa ja hyvää oloa.

Jumppaa ohjaa ammattitaitoinen ja kokenut ryhmäliikuntaohjaaja.

 

RASVANPOLTTO

Rasvanpoltto on perinteistä mutta tehokasta treeniä koko kropalle.

Tällä tunnilla hiki virtaa sopivasti! Tunti aloitetaan alkulämmittelyllä, jossa tehdään askelsarjoja. Tunnin aikana askelsarjoissa tehdään myös lihaskuntoliikkeitä sekä sykkeennostoja, joilla saadaan pidettyä syke ylhäällä ja tehostettua rasvanpolttoa. Tunnilla voidaan käyttää lisäksi step-lautaa, levypainoja ja vastuskuminauhaa.

Tämä tunti sopii kaikille liikkujille.

 

EDGE powered by TE3

Rauhallinen tunti, joka sopii kaikille. Tunnille voi tulla kuka tahansa ensikertalaisesta aktiiviurheilijaan. Tunnilla keskitytään kehon hyvinvointia tukeviin voima-, tasapaino ja liikkuvuusharjotteisiin.

Tunnilla käytetään digitaalista TE3-harjoituskeppiä, joka ohjaa liikeratoja ja tasoittaa kehon puolieroja värinäohjauksella. Kepin avulla jokaisen kehityskohteet tulevat selkeämmin esille ja keskittymiskyky paranee. Tunnilla yhdistyvät monet osa-alueet: kehon rentoutuminen, keskittymisen kehittyminen, koordinaation ja liikkuvuuden parantaminen sekä lihasten vahvistaminen. Tunnilla keskitytään erityisesti keskivartalon lihasten aktivointiin ja hallintaan. Tavoitteena on saavuttaa liikkuvuuden ja vartalon hallinnan luonnollinen tasapaino.

 

 

FITBODY™   

Tunti on tehokas ja kokonaisvaltainen treeni. Tunnilla tehdään koko kehoa vahvistava treeni lisäpainoja käyttäen. Tunti koostuu alkulämmittelystä, joka voidaan tehdä oman kehon painolla tai levytankoa ja painoja käyttäen; lihaskunto-osuudessa vahvistetaan päälihasryhmiä ja loppupalauttelussa venytellään treenatut lihakset. Tunnilla käytetään lisäpainoina levytankoa ja painoja, käsipainoja, kahvakuulaa. Tunti soveltuu kaikille.