LAVIS-LAVATANSSIJUMPPA™

 

lavis.fi

 

Lavis on uusi hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Lavista tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille. Kuten lavatansseissa , Laviksessa tanssitaan kaksi samaa tanssilajia peräkkäin. Tunti koostuu vaihdellen seuraavista tanssilajeista: Valssi, Humppa, Tango, Jenkka, Cha cha, Rumba-bolero, salsa, Rock ja Jive. Tunnilla opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella.

Laviksessa ei mennä lattiatasolle joten se sopii melkein kaikille. 

Tunnin rakenne: lämmittely on noin 5-10 minuuttia, tanssiosuus noin 35-45 minuuttia ja venyttely lopuksi 5 minuuttia.

Tunnille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa tanssiosaamista. 

 

Tunnin hyödyt:

-kehonhallinta lisääntyy

-peruskunto nousee (aerobinen kunto)

-tasapaino paranee

-lihaskestävyys paranee

-liikkuvuus lisääntyy

 

 

 

BAILATINO

Bailatino on Suomen tanssiurheiluliiton kehittämä ryhmätanssiliikunta, jossa harjoitellaan latinalaistansseja, kuten salsa, samba, cha-cha, merengue, mambo, bachata, rumba, reggaeton, tango, ja jive. Bailatinossa ei tarvita paria eikä kilpailla, vaan tärkeintä on liikkumisen ilo ja ilmapiiri, jossa tanssija voi nauttia musiikista, oman kehon käytöstä ja tanssisarjojen oppimisesta.

Laji sopii kaikenikäisille, kuntoon tai sukupuoleen katsomatta.

Tunnin alussa on noin 10 minuutin lämmittely. Jokainen tanssi aloitetaan perusaskeleen harjoittelulla josta edetään rakentamaan pidempää koreografiaa. Tunnin lopussa on noin 5 minuutin jäähdyttely/venyttely.

Tunneilla ei tarvita erityisiä varusteita, kunhan vaatteissa on mukava liikkua.

Suomen Tanssiurheiluliitto / Bailatino